Üniversite ile Alakalı Sorular
Akdeniz Karpaz Üniversitesi'nin akademik yapısı, burs imkanları, barınma olanakları ve kampüs hayatı hakkında sıkça sorulan sorular burada yer alıyor.
Üniversitemiz, her yıl ÖSYM tarafından yayınlanmakta olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı ve Dikey Geçiş Sınavı kılavuzlarında yer alan tüm programlarına YÖK tarafından denklik verilmiştir.
Türkçe Programlar:
Ön lisans: Dış Ticaret, İşletme Yönetimi, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Mutfak Sanatları (Aşçılık)
Lisans: İşletme, Hukuk, Özel Eğitim Öğretmenliği
Yüksek Lisans: İşletme, Eğitim Yönetimi ve Denetimi, Sağlık Yönetimi
Doktora: İşletme
İngilizce Programlar:
Ön lisans: Dış Ticaret, Mutfak Sanatları (Aşçılık), Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri
Lisans: İşletme, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Havacılık Yönetimi, Konaklama İşletmeciliği, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği,
Yüksek Lisans: İşletme, Uluslararası İlişkiler, Yönetim Bilişim Sistemleri, İş Sağlığı ve Güvenliği, Yöneylem Araştırması, Mühendislik Yönetimi, Muhasebe ve Finans, Turizm Yönetimi
Doktora: İşletme, Uluslararası İlişkiler
Daha detaylı bilgi almak için aşağıda yer alan bağlantıları kullanabilirsiniz.
Tezli Yüksek Lisans Programları
Akdeniz Karpaz Üniversitesi Öğrenci Bursları Uygulama Yönetmeliği’ne göre üniversitemizde sunulan burslar şu şekildedir;
- Başarı Sırası Bursu
- KKTC-ÖSYS Bursu
- KKTC Lise Birincisi, İkincisi ve Üçüncüsü Bursu
- TC Lise Birincisi ve İkincisi Bursu
- Eğitim Destek Bursu
- Yüksek Şeref Bursu
- Başarılı Sporcu Bursu
- Araştırma Görevlisi Bursu
- Engelli Öğrenci Bursu
- Şehit Çocuğu Ve Malul Gazi Bursu
Üniversitemizin anlaşmalı olduğu yurtlar mevcuttur.
Üniversitemizin bünyesinde bulunan akademik ve idari birimlerde ihtiyaç duyulduğu durumlarda yarı zamanlı olarak görevlendirmeler yapılmaktadır. Öğrencilerimiz, kampüs içerisinde bulunan akademik ve idari birimlerde çalışabilir, kendilerini farklı disiplinlerde geliştirip tecrübe sahibi olabilirler.
Eğitim dili İngilizce olan programlarımız için İngilizce yeterlilik şartı aranmaktadır. AKÜN Yeterlilik sınavından geçer not alamayan öğrencilerimiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılan “İngilizce Seviye Tespit” sınav sonuçlarına göre Yabancı Diller Yüksekokulu’ndaki bu düzeye uygun dil öğrenim programına başlar. Öğrenci adayları TOEFL, IELTS ve uluslararası alanda tanınan herhangi bir sınavdan aldığı sonuç ile üniversitemizin Yabancı Diller Okulu ve Öğrenci İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirme sonucunda birinci sınıfa kayıt yaptırabilirler.
Üniversitemiz mevzuatına göre tüm bölümlerimizdeki derslere %70 devam zorunluluğu vardır.
Öğrenim ücretleri ile alakalı detaylı bilgilere aşağıda yer alan bağlantılardan ulaşabilirsiniz.
Ön Lisans ve Lisans Eğitim Ücretleri
Başvuru ve Kayıt Süreci
Başvuru yapmadan önce bilmeniz gereken tüm detaylar; başvuru adımları, kayıt belgeleri ve özel durumlara dair bilgiler bu bölümde yer alır.
KKTC uyruklu öğrenciler ile lise eğitiminin tamamını KKTC’de tamamlamış T.C. vatandaşı öğrenci adayları Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı’nda gösterdikleri başarı ve tercihte bulundukları programlar doğrultusunda ön lisans veya lisans programlarına yerleşmektedir.
Lise ve dengi okullardan mezun olmuş T.C. uyruklu aday öğrenciler Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) puanlarıyla tercih edip yerleştikleri ön lisans ve lisans programlarına kayıt yapabilirler.
Detaylı bilgiye aşağıda yer alan bağlantılardan ulaşabilirsiniz.
Ön Lisans & Lisans Programlarına Kayıt İçin Gerekli Belgeler
Ortaöğrenimini yurt dışında (KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti hariç) tamamlayan ve üniversitemizde öğrenim görmek isteyen öğrencilerin eğitimlerine ara vermeden MEB’dan alacakları lise diploması denklik belgesi ile Üniversitemize kayıt için başvuruda bulunabilirler.
KKTC Hakkında
Kuzey Kıbrıs’a ilk gelişten ulaşım seçeneklerine ve sağlık hizmetlerine kadar merak ettiğiniz temel bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.
Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrenciler gelmeden pasaport başvurusunda bulunabilirler. KKTC’ye girişte nüfus cüzdanı ile de giriş yapılabilmektedir ancak öğrencilerimizin öğrenci vizesi işlemlerini (muhaceret) 3 ay içerisinde tamamlamaları gerekmektedir.
Kayıt haftasında yeni kayıtlı öğrencilerimizi Ercan havaalanı ve Girne limanından özel servislerimiz ile karşılamaktayız. Ulaşım hizmetinden yararlanabilmek için geliş saatinizden 48 saat öncesinde info@akun.edu.tr adresine e-posta olarak bilgi verilmesi gerekir. Karşılanan öğrencilerimiz üniversite kampüsüne getirilir.
Üniversitemize kayıtlı her öğrenci, kayıt işlemleri sonrasında KKTC’ye gelerek belirtilen tarihler içerisinde KKTC İçişleri Bakanlığı’na bağlı Muhaceret Dairesi muhaceret izin sistemi üzerinden Sağlık Bakanlığı’nın hesabına ödeme yaparak muhaceret işlemleri kapsamında sağlık sigortasını yaptırır. Bu işlemler gerçekleştirildiği takdirde KKTC’de sağlık hizmetlerden yararlanılabilmektedir.