Ege Üniversitesi (EÜ) tarafından dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Gastronomi, Turizm ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu, EÜ Çeşme Turizm Fakültesi ev sahipliğinde 8-9 Haziran 2023 tarihleri arasında hibrit olarak gerçekleştirildi.
Sempozyuma Akdeniz Karpaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Teoman İsmail Kesercioğlu katılım sağladı. Alanında uzman konuşmacılar “Gastronomi Tarihi”, “Gastronomi Turizmi”, “Gastronomi ve Tarım”, “Gastronomi ve Kültürel Miras”, “Gastronomi Endüstrisinin Geleceği”, “Gastronomi Eğitiminde Yaklaşımlar”, “Slow Food ve Yerel Gıdalar”, “Turizm Rehberliği ve Gastronomi İlişkisi”, “Ekoturizm”, “Tarım Turizmi”, “Kültürel Miras ve Turizm”, “Turizm Yönetimi” gibi pek çok farklı alanda sunumlar gerçekleştirdi.