27-28 Ocak Şehitlerini Anma Paneli Düzenlendi

Akdeniz Karpaz Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi tarafından 27-28 Ocak Şehitlerini Anma Paneli gerçekleştirildi.

Panel, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Program akışında, AKÜN Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Öz açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Sonrasında ise panelistler Dr. Hasan Topal, Dr. Çağın Zort ve Dr. Feridun Adahan sırasıyla konuşmalarını dinleyicilerle paylaştılar.

Dr. Hasan Topal, Kıbrıs’ın İngiliz sömürgesi sürecini ve Kıbrıslı Türklerin bu süreçte yaşadığı sıkıntıları dile getirdiği konuşmasında, 27-28 Ocak tarihlerinin önemini belirtti. Dr. Feridun Adahan ise konuşmasında kendisinin 27-28 Ocak sürecinde yaşadığı anıları dinleyiciler ile paylaştı. Panel moderatörü Dr. Çağın Zort ise 27-28 Ocak sürecinin önemine değinerek Kıbrıslı Türklerin bugüne gelene kadar yaşadıkları zorluklardan bahsetti.

Katılımcılar tarafından ilgi ile dinlenen panel, plaket töreni ile sona erdi. Akademisyen ve öğrencilerimize kıymetli bilgilerini aktaran Dr. Hasan Topal, Dr. Çağın Zort ve Dr. Feridun Adahan’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir