Kıbrıs Türk Tarihine Damga Vurmuş İsimler: “Osman Örek” Semineri Düzenlendi

Akdeniz Karpaz Üniversitesi (AKÜN) Kıbrıs Araştırmaları Merkezi 27 Mart 2024 tarihinde Grand Pasha Otel Lefkoşa’da “Kıbrıs Türk Tarihine Damga Vurmuş İsimler: “Osman Örek” başlıklı bir seminer düzenlendi.

Seminerin açış konuşmaları çerçevesinde AKÜN Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Öz, Osman Örek’in özgeçmişi ile ilgili bilgiler paylaşırken, AKÜN Kıbrıs Araştırmaları Merkezi Başkanı Hasan Topal ise Kıbrıs Türk tarihine damga vurmuş kişileri anlatma misyonu üstlendiklerini belirtti.

KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkının bağrından çıkmış önemli bir hukukçunun kendi mücadelesi ile birlikte Kıbrıs Türk halkına verdiği hizmetlerin ele alınıp canlı şahitlerle bunların kayda geçirilmesinin Kıbrıs Türk tarihi açısından önemli olduğunu söyledi.

Kıbrıs Türk milli mücadelesine katkı koymuş önemli isimlerden biri olan Osman Örek’in hayatının konuşulduğu bu seminerde, eski başbakan ve meclis başkanı Hakkı Atun, gazeteci-yazar Osman Güvenir ve Osman Örek’in kızı Dr. Yeşim Örek misafir konuşmacı olarak, Akdeniz Karpaz Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi Başkanı Dr. Hasan Topal ise moderator olarak yer aldı. Seminerin sonunda ise misafir konuşmacılar, dinleyicilerin sorularını yanıtladılar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir